
Potatisvåfflor med två toppings
Det här är en variant på våffla med potatis i smeten, lite som en smartare variant av råraka. Du toppar den så klart med det du vill. Kanske med avocado, löjrom, smetana och syrad lök för en lyxig förrättsvåffla eller med stekt bacon och rårörda lingon för en härlig vardagsmiddag. Det här blir cirka 12 våfflor.
Det här behöver du
200 g kokt kall potatis
15 g smör
4 dl mjölk (3%)
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Så här gör du
Smält smöret och ställ det åt sidan en stund för att svalna. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Riv eller mosa den kokta potatisen ordentligt och blanda ner den tillsammans med det avsvalnade smöret. Se till att du får en jämn smet. Grädda i våffeljärn tills dina våfflor är snyggt gyllene i färgen.