Foto: Anette Rosvall
roffes-basta-smorgastarta-skaldjursfylld

Roffes bästa smörgåstårta (skaldjursfylld)

Skaldjursfylld smörgåstårta dekorerad med godsaker och som är snodd från Roffe i Norrviken, all cred till honom!

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Till en smörgåstårta på ca 10 bitar:

8 st skivor landgångsbröd

Fyllning 1
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
4-6 dl finhackad purjolök
1 dl finhackad gurka
100 gram rökt lax
2 msk kaviar (typ Eiderns eller Kalles)
4-6 msk klippt dill

Fyllning 2
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 hg oskalade räkor
2 st avocado
2 msk finhackad lök

Garnering
cirka 1 dl majonnäs
cirka 1 dl crème fraiche
1-2 nävar räkor
cirka 6 tunna skivor lax
några matskedar kaviar
några skivor citron
¼ gurka i tunna skivor
några dillvippor

Så här gör du

Sätt helst ihop tårtan en dag innan partajet, det blir godast när den får sätta sig. 

Skala räkor och löken innan du hackar den fint, löken hackas extra fint. Blanda ihop detta och tillsätt crème fraichen. Gör fyllningarna i varsin skål, smaka av med salt och peppar. Ha i mer kaviar, dill, peppar och eventuellt salt, allt efter egen smak. Det som blir kvar efter du provsmakat ställer du in i kylskåpet. 

Lägg ut 2 stycken brödskivor tätt samman och bred ut fyllning 1. På med 2 nya brödskivor och smeta ut hälften av fyllning 2. Två nya skivor och resten av fyllning 2. Lägg sedan de sista skivorna överst, slå in allt i plastfolie å skjuts in i kylskåpet, minst över natten. 

Till garneringen: Blanda majonnäs och crème fraiche (som vanligt, smaka av och ha i mer efter egen smak), det ska vara ett tunt lager över hela tårtan. Dekorera sen! 

Nu till det roliga, garneringen. Ta först blandningen av crème fraiche och majonnäs runtom hela tårtan. Toppa sedan med det som finns inuti tårtan, i mitt fall blev det kaviar, lax, räkor och grönsaker. Plus citron, dill och andra godsaker.

Vintips

Côté Mas Rosé Organic
Läs mer
Ascot Crisp White
Läs mer
Jardin de Roses
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.