Skaldjursfrossa
Köp hem goda skaldjur av olika sorter, gärna från delikatessen. Krydda det med en nybakad baguette från bageriet, och duka sedan upp en fantastisk skaldjursbuffé hemma.
Ernst Kirchsteigers dillaioli blir grädden på moset, och den rör du snabbt ihop på ett par minuter.
Det här behöver du
Dillaioli
3 dl crème fraiche
1 knippe dill
2 klyftor vitlök, eller efter smak
0,5 dl olivolja
1 msk honung
salt och svartpeppar, efter smak
Så här gör du
Smakrik aioli med dill, rostad vitlök och honung. Går snabbt och enkelt att vispa ihop!
Aioli
Hacka vitlöken och rosta den kort stund i en stekpanna.
Mixa dill, den rostade vitlöken och olivolja med mixerstav.
Blanda mixen i en skål med crème fraiche, honung, salt och peppar.
Smaka av... och njut!