smordegsbakade-inlagda-paron
Foto: Anette Rosvall

Smördegsbakade inlagda päron

De här päronen är söta på flera vis – goda, men också vackra på faten. En populär dessert oavsett hur många gäster du väntar.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

Inlagda päron 

1 ½ dl vatten
1 dl sherry
2 ½ dl socker
3 kanelstänger
en liten bit ingefära, skalad och skivad
5 päron, hela skalade, behåll gärna skaftet
1 skivad citron

Smördegsinbakade päron

1 fryst ark smördeg till varje päron
1 st uppvispat ägg
några msk pärlsocker

Så här gör du

Börja med att lägga in dina päron. Det här är verkligen lätt som en plätt! Men kom ihåg att koka päronen en stund innan de ska serveras så att de hinner stå i den goda lagen ett tag.

Så här går det till: 

Koka upp allt utom päronen och citronskivorna. Rör runt och se till att sockret löst sig. Sedan får päronen hoppa i och koka cirka 20 minuter. När det bara är någon minut kvar av kokningen får den skivade citronen dyka i.

Låt päronen svalna i lagen. Ja, de kan gärna få stå i flera dagar! Ingen panik, de blir bara godare ju mer smak de får.
 

SPECIELLT UTVALT VIN TILL RECEPTET