
Sommarsnittar med getoströra på smörstekt bröd
Frukt och bär
Aprikoser, hallon, jordgubbar, blåbär eller plommon - du väljer vilka bär och frukter du använder, allt blir lika gott 😀
Honungen
1 citron, skal och saft
4 rejäla matskedar honung - svensk så klart!
Getostkrämen
100 gram getost
1 dl färskost
1 citron, skal och saft
Salt och svartpeppar från kvarnen
flingsalt och om du vill några drag med pepparkvarnen (jag använde Timutpeppar)
1 surdegsbaguette
en klick smör
Toppa gärna med blommor, örter och citronzest
Börja med att värma honungen försiktigt på spisen tills den blir rinnig. Ta kastrullen av plattan och riv ner citronzest, kläm ur citronsaften och blanda ner den nymortlade kardemumman. Mosa getosten och stek eller grilla dina smörade brödskivor till perfektion. Lägg upp brödskivorna på varsin assiette eller på ett serveringsfat, och fördela den mosade getosten jämnt på brödskivorna.
Nu är det dags att grilla frukten. Detta görs med fördel när glöden är perfekt. Lägg dina urkärnade och halverade stenfrukter på gallret (är det små frukter kan du behöva ett galler med lite mindre mellanrum så att frukten inte ramlar ner i glöden). Låt frukten få en yta och snygga ränder. Lägg dem med grillytan uppåt ovanpå getosten och ringla sedan honung på toppen. Salta och peppra, och om du vill kan du dekorera med något smarrigt grönt. Jag hade basilika, men det funkar med mynta och timjan också. Smaklig spis!