Foto: Anette Rosvall
sotpotatis-och-currygryta

Sötpotatis- och currygryta

Vegetarisk gryta med ljuvliga smaker av Indien.

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Sötpotatis- och currygryta

4-6 msk olja
1 msk bruna senapsfrön
3 tsk torkad chili 
1 msk curry
2 st gula lökar i strimlor
2 tsk mald koriander 
2 tsk garam masala 
2 tsk gurkmeja
2 msk tomatpuré
400 gram körsbärstomater på burk 
800 gram sötpotatis, i kuber 
cirka 1 dl vatten

Lite senare 

400 gram kokosgrädde

Serveras med

Färsk hackad koriander
smetana eller crème fraiche

Så här gör du

Häll oljan i en gryta, låt den bli het och fräs sedan alla kryddor där en liten stund. När du känner att det doftar ljuvligt i hela köket, föser du ner lök och sötpotatis och tomatpuré i grytan.

När det också fått lite färg och fått smaka på kryddorna, häller du i körsbärstomaterna och vatten. Låt koka på hög värme tills sötpotatisen är mjuk (beror lite på hur stora bitar du skurit men ungefär 20 minuter).

Då häller du ner kokosgrädden, låter allt blir varmt och serverar sedan med färsk hackad koriander och smetana eller crème fraiche. 

Vintips

Domaine Lalande Sauvignon Blanc
Läs mer
Bolla Valpolicella Organic DOC
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.