sotpotatisterrin-med-farost
Foto: Anette Rosvall

Sötpotatisterrin med fårost

Härligt krämig potatisterrin serverad med oliver och en fräsch sallad.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

Sötpotatisterrin med fårost

2 stora tunt skivade sötpotatisar 
1 msk smör
1 stor, skivad gul lök 
1 påse färsk spenat cirka 200 gram
2 vitlöksklyftor, fint hackade
200 gram fårost (typ feta eller annan som du väljer själv) 

Äggstanning

3 ägg
1 dl grädde 
1 msk maizena 
salt och svartpeppar

Servering

svarta Kalamataoliver 
färsk timjan 
och en fräsch sallad 

Så här gör du

Smöra en avlång brödform och sätt ugnen på 175 grader. Klipp gärna till och lägg ett smörat bakplåtspapper i botten, då blir det lättare att lossa terrinen. Skiva sedan lök och potatis tunt, använd gärna en mandolin om du har. Varva sötpotatis, lök, ost och spenat i formen.

Vispa ihop och krydda äggstanningen, häll den över alltsammans, dunka nu terrinen några gånger hårt i köksbänken så att vätskan åker ner bland alla lager potatis.

Ställ in formen i ugnen och låt den gå där i cirka 45 minuter. Ta ut terrinen och känn med en sticka att potatisen är mjuk och har fin färg på ytan.

Servera med oliver, färsk timjan och en fräsch sallad. 

SPECIELLT UTVALT VIN TILL RECEPTET