taco-kal-ett-hallbart-vegetariskt-alternativ-i-sasong
Foto: Anette Rosvall

Taco-kål ett hållbart vegetariskt alternativ i säsong

Kål är både nyttigt och gott. Det är dessutom i säsong nästan hela året runt här i Sverige. När det är vinter passar det fint att steka kål frasigt tillsammans med t ex morot och lök. I den här rätten serverar jag den som en slags ”färs” kryddad med taco-kryddor och serverar på mjuka bröd med det jag tycker är gott!
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

cirka 1/4 huvud rödkål
cirka 1/4 huvud vitkål
2 medelstora morötter (eller andra rotsaker du har i kylen)
2 gula lökar, i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
salt, peppar och chiliflakes - efter smak och tycke

Så här gör du

Till fyra personer gör du så här:

Jag använde både rödkål och vitkål, för att jag tycker det blir snyggt. Men du gör som du vill. Riv kål och rotsaker fint. Börja sedan med att fräsa löken tills den har fått färg, ner med de rivna rotsakerna och stek tills allt är varmt och gyllenbrunt. Smaksätt med kryddorna.

Servera på mjuka eller hårda taco-bröd med det du gillar. Jag använde salladsblad, avokado, majs, riven ost, gräddfil och röd het sås.

Smaklig spis!