Taco-kål ett hållbart vegetariskt alternativ i säsong
cirka 1/4 huvud rödkål
cirka 1/4 huvud vitkål
2 medelstora morötter (eller andra rotsaker du har i kylen)
2 gula lökar, i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
salt, peppar och chiliflakes - efter smak och tycke
Till fyra personer gör du så här:
Jag använde både rödkål och vitkål, för att jag tycker det blir snyggt. Men du gör som du vill. Riv kål och rotsaker fint. Börja sedan med att fräsa löken tills den har fått färg, ner med de rivna rotsakerna och stek tills allt är varmt och gyllenbrunt. Smaksätt med kryddorna.
Servera på mjuka eller hårda taco-bröd med det du gillar. Jag använde salladsblad, avokado, majs, riven ost, gräddfil och röd het sås.
Smaklig spis!