Arancini speciale (Friterade risbollar) med pestomajo och skinkflarn
Börja med att göra Rödbetsrisotto
2 st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
300 gram färska skalade och rivna rödbetor
4 dl risottoris
0,5 dl vermouth, torrt vitt vin eller gärna Perlino Extra Dry
12 dl ljummen buljong
minst 1 dl riven parmesanost
smör
salt och peppar
Till Risbollarna
150 g Philadelphiaost
2 ägg
Till friteringen
panko ströbröd
vetemjöl
ett uppvispat ägg
majsolja
Börja med att göra risotton efter konstens alla regler. Du hittar beskrivningen här. Låt risotton svalna. Blanda sedan alla ingredienser i en skål till en kladdig röra. Låt stå kallt i minst 30 minuter för att lättare kunna rulla små bollar samt rulla dem i vetemjöl. Lägg dem sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet. Sänk ner dem i den absolut jätteheta oljan och låt dem bli gyllenbruna. Ta upp dina bollar och låt dem torka en smula innan du toppar dem med majonnäs - och kanske ett skinkflarn som på bilden.