En rösti med höstens smaker
cirka 6 portioner
Rösti
2 bakpotatisar
1 stor zucchini (eller någon annan rotsak du gillar)
en rejäl klick smör
2 vitlöksklyftor, rivna
salt
svartpeppar från kvarnen
Servera med
200 gram blandad svamp
200 gram kräftstjärtar
dill (gärna dillkronor)
Skala och riv potatis och zucchini fint. Krama ur lite av stärkelsen, blanda ner riven vitlök, salt och peppar i rivet och lägg en rejäl klick smör i en stekpanna.
Platta sedan ut potatishacket till en kaka i pannan. Stek den på låg värme och skaka hela tiden försiktigt så att inte röstin fastnar i botten. Om det känns som att den kommer att fastna så låt lite smör smälta ner längst kanten på kakan.
När röstin far omkring obehindrat i din stekpanna, och fått en fin gyllene färg är det dags att vända på den. Lägg en tallrik som täcker hela stekpannan ovanpå röstin, och vänd. Låt sedan kakan hasa ner i stekpannan och stek den snygg på andra sidan också.
Skala dina kräftor och lägg stjärtarna åt sidan (det som blir över kan du göra en god kräftsoppa av).
Rensa och stek din svamp med lök, vitlök och en skvätt sherry. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda med kräftstjärtar och dill.
Nu är det dags att dekorera din rösti med stekt svamp, kräftstjärtar och dill. Mums!