en-rosti-med-hostens-smaker
Foto: Anette Rosvall

En rösti med höstens smaker

Sugen på något mättande som ger den där speciella höstkänslan? Den här röstin är fräsch och lättlagad och passar perfekt till ett glas champagne.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

cirka 6 portioner

Rösti 

2 bakpotatisar
1 stor zucchini (eller någon annan rotsak du gillar)
en rejäl klick smör
2 vitlöksklyftor, rivna
salt 
svartpeppar från kvarnen

Servera med

200 gram blandad svamp
200 gram kräftstjärtar 
dill (gärna dillkronor) 

Så här gör du

Skala och riv potatis och zucchini fint. Krama ur lite av stärkelsen, blanda ner riven vitlök, salt och peppar i rivet och lägg en rejäl klick smör i en stekpanna.

Platta sedan ut potatishacket till en kaka i pannan. Stek den på låg värme och skaka hela tiden försiktigt så att inte röstin fastnar i botten. Om det känns som att den kommer att fastna så låt lite smör smälta ner längst kanten på kakan.

När röstin far omkring obehindrat i din stekpanna, och fått en fin gyllene färg är det dags att vända på den. Lägg en tallrik som täcker hela stekpannan ovanpå röstin, och vänd. Låt sedan kakan hasa ner i stekpannan och stek den snygg på andra sidan också.

Skala dina kräftor och lägg stjärtarna åt sidan (det som blir över kan du göra en god kräftsoppa av).

Rensa och stek din svamp med lök, vitlök och en skvätt sherry. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda med kräftstjärtar och dill. 

Nu är det dags att dekorera din rösti med stekt svamp, kräftstjärtar och dill. Mums!

SPECIELLT UTVALT VIN TILL RECEPTET