friterad-avokado-med-jordgubbs-och-rabarbersalsa
Foto: Anette Rosvall

Friterad avokado med jordgubbs- och rabarbersalsa

Vegetarisk taco med smak av sommar. Servera i tortillabröd tillsammans med chimichurri och en god majonnäs.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

Till 2 hungriga personer 

Salsa

1 rabarberstjälk, fint hackad
1 rödlök, fint hackad
6-8 jordgubbar, fint hackade
En liten knippa hackad koriander
4 msk olivolja
En liten skvätt flytande honung
3 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar

Avokadobitarna

2 avokado
2 ägg, vispade
2 dl vetemjöl
4 dl panko
Salt och svartpeppar
En nypa lökpulver 
En rejäl skvätt olja till stekningen 

Dryckestips

Bolla Prosecco Organic
 

Så här gör du

Gör först din salsa. Blanda alla ingredienser förutom jordgubbarna, smaka av och låt stå tills avokadobitarna är klara. Precis innan servering vänder du ner jordgubbarna också i salsan. 

Blanda vetemjöl med kryddorna. Dela varje avokado i 8 delar, vänd dem i vetemjöl, sedan ner en sväng i äggvisp, till sist en omgång i pankofraset. Allra sist värmer du oljan i en stekpanna. När den är ultrahet, låter du avokadobitarna hastigt få färg först på ena sidan och sedan på andra. 

Servera sedan dina friterade avokadobitar med grönsaker, salsa, chimichurri, en god majonnäs och tortillabröd.

Se recept på chimichurri här.