lojromspannacotta-med-dill-och-citron
Foto: Anette Rosvall

Löjromspannacotta - med dill och citron

En perfekt påskförrätt! Enklare än du tror och godare än du kan motstå.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

6 portioner

2 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
2 gelatinblad
salt och svartpeppar efter smak
1 knippa hackad gräslök
1 stor msk löjrom/forellrom per person
dill, citron, finhackad rödlök att dekorera med

Varsin brödskiva och smör att steka i

Så här gör du

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Värm crème fraichen en aning i kastrull, tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och låt smälta ner i crème fraichen. Låt svalna.

Finhacka löken och blanda ner gräddfil och lök i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.

Fördela smeten i 6 st glas, cirka 1 dl per portion och ställ i kyl att stelna ca 4 timmar.

Toppa pannacottan med en stor matsked löjrom, garnera med dill och citron.

Servera med en varsin smörstekt brödskiva till detta smarriga.

Påskmeny

Löjromspannacotta – en krämig förrätt med dill och citron

Enklare än du tror och godare än du kan motstå. En perfekt påskförrätt!

Påsklamm med rösti och plommon- och lakritssås

Klassiskt lamm som höjs en nivå av krispig potatis och en härligt sötsyrlig sås.

Påsklax – ”saumon au papiotte” med färskpotatis och dillmajonnäs

Lax i papper gör fisken både vackrare och godare. Servera med klassiska tillbehör.

Påsktårta – cheesecake med vit choklad och rostade hasselnötter

En bakad cheesecake med så här stora smaker imponerar på gästerna