Löjromspannacotta - med dill och citron
6 portioner
2 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
2 gelatinblad
salt och svartpeppar efter smak
1 knippa hackad gräslök
1 stor msk löjrom/forellrom per person
dill, citron, finhackad rödlök att dekorera med
Varsin brödskiva och smör att steka i
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Värm crème fraichen en aning i kastrull, tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och låt smälta ner i crème fraichen. Låt svalna.
Finhacka löken och blanda ner gräddfil och lök i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
Fördela smeten i 6 st glas, cirka 1 dl per portion och ställ i kyl att stelna ca 4 timmar.
Toppa pannacottan med en stor matsked löjrom, garnera med dill och citron.
Servera med en varsin smörstekt brödskiva till detta smarriga.
Påskmeny
Löjromspannacotta – en krämig förrätt med dill och citron
Enklare än du tror och godare än du kan motstå. En perfekt påskförrätt!
Påsklamm med rösti och plommon- och lakritssås
Klassiskt lamm som höjs en nivå av krispig potatis och en härligt sötsyrlig sås.
Påsklax – ”saumon au papiotte” med färskpotatis och dillmajonnäs
Lax i papper gör fisken både vackrare och godare. Servera med klassiska tillbehör.
Påsktårta – cheesecake med vit choklad och rostade hasselnötter
En bakad cheesecake med så här stora smaker imponerar på gästerna