pasklax-saumon-au-papiotte
Foto: Anette Rosvall

Påsklax – ”saumon au papiotte”

Lax i papper gör fisken både vackrare och godare. Servera med färskpotatis och dillmajonnäs.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

600 gram laxfilé
100 gram finhackad fänkål
0,5 finhackad purjolök
skalet från 1 citron
några nypor finhackad färsk timjan
flingsalt och nymald svart peppar
4 msk smör

Så här gör du

Tag ett rejält ark bakplåtspapper, det ska gå runt laxbiten med råge. Lägg laxen på pappret med skinnsidan nedåt och strö de hackade godsakerna över fisken. På med smörklickarna och kryddorna och vik sedan ihop pappret ordentligt så att inte godsakerna pyser ur.

Skjutsa in paketet i ugnen på 150 grader. Det tar cirka 25-30 minuter att bli klart. Öppna paketet försiktigt och kika lite på din lax, jag gillar när laxen inte är helt genomkokt och tiderna här bygger på det, men eftersom smaken är som baken så gå efter din preferens.

När du är nöjd så serverar du laxen med en god sallad, citron- och dillmajonnäs och kokt potatis.

Påskmeny

Löjromspannacotta – en krämig förrätt med dill och citron

Enklare än du tror och godare än du kan motstå. En perfekt påskförrätt!

Påsklamm med rösti och plommon- och lakritssås

Klassiskt lamm som höjs en nivå av krispig potatis och en härligt sötsyrlig sås.

Påsklax – ”saumon au papiotte” med färskpotatis och dillmajonnäs

Lax i papper gör fisken både vackrare och godare. Servera med klassiska tillbehör.

Påsktårta – cheesecake med vit choklad och rostade hasselnötter

En bakad cheesecake med så här stora smaker imponerar på gästerna

SPECIELLT UTVALT VIN TILL RECEPTET