Foto: Anette Rosvall
pasklax-saumon-au-papiotte

Påsklax – ”saumon au papiotte”

Lax i papper gör fisken både vackrare och godare. Servera med färskpotatis och dillmajonnäs.

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

600 gram laxfilé
100 gram finhackad fänkål
0,5 finhackad purjolök
skalet från 1 citron
några nypor finhackad färsk timjan
flingsalt och nymald svart peppar
4 msk smör

Så här gör du

Tag ett rejält ark bakplåtspapper, det ska gå runt laxbiten med råge. Lägg laxen på pappret med skinnsidan nedåt och strö de hackade godsakerna över fisken. På med smörklickarna och kryddorna och vik sedan ihop pappret ordentligt så att inte godsakerna pyser ur.

Skjutsa in paketet i ugnen på 150 grader. Det tar cirka 25-30 minuter att bli klart. Öppna paketet försiktigt och kika lite på din lax, jag gillar när laxen inte är helt genomkokt och tiderna här bygger på det, men eftersom smaken är som baken så gå efter din preferens.

När du är nöjd så serverar du laxen med en god sallad, citron- och dillmajonnäs och kokt potatis.

Påskmeny
Löjromspannacotta – en krämig förrätt med dill och citron
Enklare än du tror och godare än du kan motstå. En perfekt påskförrätt!
 
Påsklamm med rösti och plommon- och lakritssås          
Klassiskt lamm som höjs en nivå av krispig potatis och en härligt sötsyrlig sås.
 
Påsklax – ”saumon au papiotte” med färskpotatis och dillmajonnäs
Lax i papper gör fisken både vackrare och godare. Servera med klassiska tillbehör.
 
Påsktårta – cheesecake med vit choklad och rostade hasselnötter
En bakad cheesecake med så här stora smaker imponerar på gästerna

Vintips

Leth Riesling Selection
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.