citrongul-digestif-tar-guld-i-internationell-tavling
Inspiration

Citrongul digestif tar guld i internationell tävling

Förra sommaren såg man trenden för Limoncello i Italien lyfta och i år har Limoncello Tonic och Limoncello Spritz kommit in som populära aperitifer på restauranger runt om i vårt land under sommaren.

Villa Cardea Limoncello får sin solgula färg av citronskal från Sicilien. Helt utan att man tillsatt något artificiellt färgämne. Det är enbart den gula, yttre delen från citronskalet som används till drycken och citronerna skalas inom 48 timmar efter skörden. Citronskalen får laka ur i sprit tills de eteriska oljorna är utvunna. Vätskan blandas sedan med sockerlag och eventuellt alkohol.

Det tar cirka 40 dagar från skörd till buteljering. Tätheten i likörens färg är ett resultat av en spontan emulsion via sockret och de extraherade oljorna. Villa Cardea Limoncello har en mjuk och rund smak av citroner och örter tillsammans med en syrlighet som ger en lång, fräsch eftersmak.

En frisk och fräsch drink att servera som digestif eller som drinkmix. Limoncellon ska med fördel serveras väl kyld. Villa Cardea Limoncello är en prisbelönt dryck som nu i år vunnit guldmedalj i den internationella vin- och sprittävlingen IWSC, etablerad sedan 1969 med bidrag från över 90 länder som konkurrerar om medaljerna. Alla produkter provas blint och poängsätts utifrån ett väletablerat system. Läs mer om IWSC.

Villa Cardea Limoncello finns i beställningssortimentet på Systembolaget som nyhet sedan våren 2021. För att se om den finns i din butik eller beställa, klicka här.

För fler inspirerande drinkrecept, kika in här: vinlistan.se/drinktips


 

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 27 Jul 2021