redaktionen-tipsar
Inspiration

Redaktionen tipsar!

Ibland är det idétorka även hos den mest inbitne kocken och vinvännen. Vad gör man då? Kryp upp i soffan med en inspirerande bok och vips hamnar du i magiska drömmar!

Drömmar om en utsökt trerätters middag som tar en hel eftermiddag att preparera, en liten mingeltillställning där dina vänner beundrar kockens fantastiska små snittar eller en supersöt efterrätt som till och med får svärmor på fall. 

Här tipsar vi om några av våra favoriter på bokhyllan. Alla finns att beställa via länkarna nedan om du känner att du blir inspirerad och vill beställa någon av böckerna. 

Mat & vin - Recepten, vintipsen och konsten att kombinera av Anette Rosvall
Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare till en mängd populära kokböcker, bjuder generöst på sina bästa mat- och vintips. Här finns något för både den erfarna vinkännaren och den som är nyfiken på att lära sig mer om konsten att kombinera mat och vin. Anette ger tips på rätt dryck i glaset till njutbar mat. Här hittar du nya kombinationer som får dig att ta en extra svängom i köket. En favorit är den drömska pavlovan. De lockande bilderna i boken är tagna av Charlotte Gawell.

Mat & vin - av Anette Rosvall kan du beställa här


Håkan Larssons bästa mat till vinet - Nya frestelser och älskade favoriter av Håkan Larsson
Hundra recept och tips på goda viner därtill – i Håkan Larssons bok kan du lugnt låta dig inspireras och låta snålvattnet rinna till. Pang så står du i köket med förklädet på och rör i grytorna! Boken är indelad efter vin av olika smaktyper - fiffigt när man vet vad man gillar för vinstil. Lättlagade recept som samtidigt förmedlar charmen med att kombinera god mat och härliga viner.

Håkan Larssons bästa mat till vinet kan du beställa här


Vino! Älskade spanska viner av Johan Franco Cereceda
Nej, det här är inte en klassisk vinbok. Det här är, enligt redaktionen, en helt unik bok om Spanien som vinland. En bok som handlar om allt det runtikring vinet. Sagorna som man får höra när man reser runt i det klassiska vinlandet, och sen kan drömma sig vidare om på egen hand hemma i sin fåtölj. Kanske du inte rusar ut i köket för att laga spanska tapas, men du kommer definitivt att vilja lära dig mer om Spanien som vinland. Kanske häller du upp ett glas Rioja och läser ett kapitel till. 

Vino! av Johan Franco Cereceda kan du beställa här

 

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 03 Okt 2018