Vill du bli champagneexpert?
Branschorganisationen för Champagne – CIVC – har tagit fram en utbildning som de kallar MOOC – Massive Open Online Course. Utbildningen innehåller två delar – en Classic och en Premium, den sista är avgiftsbelagd och ger ett diplom när man är klar.
Här hittar du länken till utbildningen: Champagne MOOC
Värt att nämna är att utbildningen är neutral ur producentperspektiv. Bakom produktionen står flera champagnehus tillsammans med Arnaud Lallement, 3-stjärnig kock, en historiker och forskare samt sommelierer. Kursen presenteras av Jérémy Cukierman som är Master of Wine.
Vår samarbetspartner, champagnehuset Pommery, har varit delaktig i produktionen av utbildningsmaterialet och Clement Pierlot, som är Cellar Master hos Pommery, förekommer i kursen.
Den första delen är indelad i 4 moment:
Framställningsprocessen
Terroiren i Champagne
Historik och ekonomi
Hur man matchar champagne med mat.
Det tar mellan 3-5 timmar att ta sig igenom utbildningen som innehåller många videoklipp och möjligheten att ingå i chatgrupper.