tips-pa-viner-som-finns-att-bestalla-i-bs
Vinkunskap

Tips på viner som finns att beställa i BS

Har du tänkt testa att beställa något från beställningssortimentet så kika på våra tips för inspiration. Kanske hittar du ett guldkorn för din vinkällare eller nästa finmiddag.


Ascot Pinot Noir – svalt, rödbärigt och friskt med kryddiga toner av muskot och aningen vanilj. Utmärkt till kyckling och även grillad lax. 

Ascot Crisp White – krispigt är ordet! Precis som smakerna i vinet. Tänk er gröna äpplen och päron, aprikos, pigg citrus och mineral. Gjort på den spännande kombinationen chardonnay, riesling, chenin blanc och pinot grigio. 

Waltz Pinot Noir – Tyskland med sina stilrena viner på pinot noir har blivit en värdig utmanare till Bourgogne. Waltz valsar in med friska röda körsbär, pomerans och peppar.  

Nino Negri Riserva – alpint vin med extra allt. Fin struktur, syrliga körsbär, nypon, torkade örter och en lång elegant eftersmak. Kan lagras i flera år. Till en risotto med svamp. 

Leth Brunnthal – klassiker till skaldjur, schnitzel och varför inte kräftskivan? Gott om citrus, aprikos och peppar i flaskan. 

Bolla Lugana – trebbiano di Lugana heter druvan i detta vin och som odlas i norra Italien. Den bjuder på citrustoner varvat med stenfrukter och pigga mineraler. Fint till skaldjur. 

Bolla Le Origini – ett riktigt finvin att plocka fram vid speciella tillfällen, eller lagra i 10-20 år. Här är smakerna djupa med körsbär, mörk choklad, torkade örter och söta kryddor. 

Marqués de Cáceres Reserva – röda plommon, körsbär, rostat kaffe, ceder och silkiga tanniner. Hederlig Rioja som kan leva länge till eller avnjutas i höst till en gryta på lamm och rotfrukter. 

Franschhoek Cellar Reserve – tycker du om chardonnay med ett uns fat och lätt smörig frukt? Då är det här vinet för dig. Ingår gör även uppfriskande syror, citrus och gula stenfrukter. 

Pommery Brut Royal Rosé – läckra rosa bubblor med festliga smaker av solmogna jordgubbar, varma hallon, granatäpple och tranbär. Runt och krämigt. 

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 07 Sep 2022