hur-gor-man-for-att-bestalla-fran-bs
Vinkunskap

Hur gör man för att beställa från BS?

Beställningssortimentet, eller BS som det gärna förkortas, är en riktig skattkammare för vinsamlaren och vinälskaren. Men hur gör man för att beställa vin från detta sortiment, och hur lång tid tar det?

Merparten av Systembolagets kunder köper ett vin, eller annan dryck, som redan finns på hyllan. Det ska gå snabbt och vara så smidigt som möjligt. För att gå in i en Systembolagsbutik kan ibland vara något av en djungel. Alla dessa sortiment, kategorier, länder och diverse olika lanseringar. 

Då är det tryggt med favoritvinet som har sin stående plats på hyllan. Men det finns ett till sortiment. Det så kallade beställningssortimentet, med drycker från hela världen. Sortimentet är helt öppet för dig att välja och vraka ur - men det måste göras online, eller via butiken hos en säljare.

Enklast är att i lugn och ro sitta hemma vid datorn, ordna med ett konto och klicka hem de varor du önskar. Denna ”butik” är dessutom öppet dygnet runt. Allt som behövs är ett användarkonto, som du enkelt skapar via Systembolagets hemsida. Där fyller du i dina uppgifter, ordnar med ett lösenord och vips så är kontot skapat. 

Att beställa vin ur beställningssortimentet kostar inget extra. Däremot kan en del importörer ha kollikrav och eventuellt begära att man ska köpa en låda om tre eller sex flaskor. Man får också planera lite. Att få hem en produkt ur detta sortiment tar cirka en vecka. 

Men det är värt väntan! För i detta sortiment lägger importören upp vilka viner eller andra drycker de vill. De sätter också priserna. Systembolaget kan alltså inte påverka detta sortiment. I dagsläget finns det omkring 10 000 drycker i skattkammaren BS. Det är bara att börja gräva, upptäcka, smaka och prova sig fram helt enkelt. 

Vi har naturligtvis flertalet viner som går att beställa. Ta gärna en titt i denna artikel

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 07 Sep 2022