lax-i-alla-former-ar-perfekt-sallskap-med-ratt-druva
Vinkunskap

Lax i alla former är perfekt sällskap – med rätt druva

Följ med på en spännande smakresa – säger vi till dig som har valt ERNST Sauvignon Blanc Chardonnay.

Den pigga druvan sauvignon blanc kommer ursprungligen från Loiredalen i västra Frankrike. Här hittar vi klassiska och eleganta viner från distrikten Pouilly Fumé och Sancerre. Den odlas även i Sydafrika, Australien, Kalifornien och Sydamerika. Det viktiga för druvan är ett svalt och friskt klimat. Då mår den som bäst och kan bibehålla sin krispiga frukt och syra.

ERNST vita vin görs till största del på sauvignon blanc-druvor från södra Frankrike. Man har även valt att runda av vinet med en del chardonnay. I huvudsak har ERNST vita vin väldigt typiska och klassiska sauvignon blanc-smaker av fläder, citrus, gröna äpplen, päron, vita vinbär och en lång elegant fruktig avslutning. 

Sauvignon blanc är lika mångsidig och ännu mer smakrik och aromatisk än riesling. Prova den till alla typer av lax – kallrökt, inkokt eller varför inte till en klassisk räksallad? Passar utmärkt till en rejäl räkmacka eller en lite lyxigare skagenröra på smörstekt toast. Säg ja till vardagslyx och kom ihåg att kyla vinet i god tid.

 


Varför gå den logiska vägen när det finns så många andra vägar?

Ernst Kirchsteiger


 

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 11 Aug 2019