folj-med-pa-en-smakresa-till-italien-se-filmen
Vinkunskap

Följ med på en smakresa till Italien – se filmen

Sommelier Carina Mian tar dig med på en smakresa genom norra Italien. Följ med henne till vinhuset Bolla, där hon träffar chefsvinmakaren Christian Zulian som berättar om appassimento-metoden. Resan går sedan vidare till en restaurang för en himmelsk lunch och ett besök i köket.

Mattips i Verona
Pasta med en mustig sås, handgjord och purfärsk pasta – vi testade pasta i alla former. Här i Verona föredrar man rena smaker. Pastan kan serveras med tomatsås, köttfärs, svamp, kronärtskocka. För den äventyrliga går det även att testa pasta med chokladsmak (som faktiskt är toppen tillsammans med Amarone från Bolla).  

Resetips för Verona
Besöker du Verona, boka in en guidad tur i stan. Att höra Veronas historia från en guide som bor i staden är mycket givande. Har du ont om tid är ett tips att kika in i några butiker – för att kombinera shopping med en historielektion. Till exempel har Benetton en butik mitt i stan med en ruin från en tidigare bostad nere i källaren, mitt bland kläderna. Smyg in och kika. Huset var tidigare en bank men när ägarfamiljen till Benetton köpte huset så ville de visa upp Veronas historik mitt i butiken. Hela Verona känns just så: gammalt möter nytt i en skön harmoni.

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 18 Apr 2019