Historien om Guldkula Champagne
Håkan Guldkula är en driven dalmas som hunnit med en hel del. Han reste bland annat över till USA och gjorde stor karriär på Wall Street. Passionen för champagne har han alltid burit på och idén att starta ett eget champagnemärke fanns med honom tidigt.
Under 2015 släppte han den första champagnen under namnet Guldkula, ett namn som han ärvt från sin morfar. Namnet är en hyllning till Håkans morfar som sökt guld och gröna skogar USA och i samband med detta fått namnet Guldkula. Affärsidén är att ha en mycket bra kvalitet till lågt pris genom låga marknadsföringskostnader vilket har lett till en ledande marknadsposition. Idén fick han när han reste runt i Champagne och upptäckte att det fanns väldigt bra champagne till bra priser.
Guldkula Champagne är ett samarbete med champagneikonen Richard Juhlin som med sin expertis i princip fått fria händer att finna och utveckla det samarbete som nu har resulterat i dessa fina champagner. Champagne är ett hantverk som kräver mycket tid och tålamod, mängder av pengar och en enorm kunskap. Noggrannhet är också en av de essentiella nycklarna till framgång. Håkan har sedan många år ett tajt samarbete med ett antal champagneproducenter för att göra sina champagner.
Guldkula har idag 5 olika cuvéer i sin portfölj, varav Brut Réserve är den senaste, och den gör ingen besviken. Tvärtom. Den är synnerligen välgjord och en blandning, cuvée, av de tre champagnedruvorna pinot meuniere, pinot noir och chardonnay med en dosage på klädsamma 9 gram/l. Den levererar en ren, snygg och rostat nötig profil med fint djup och smakrikedom som tilltalar de flesta. Denna champagne passar till alla tillfällen och finns dessutom i alla format. Du hittar den på halvflaska, helflaska och även magnum. Roligt med olika flaskformat i samband med festligheter som ska firas och med Guldkula Champagne blir det alltid lite extra guldkant på bjudningen.
Hitta Guldkula Champagne på Systembolaget >>