vinkunskap – Champagne
Historien om Guldkula Champagne
Håkan Guldkula är en driven dalmas som hunnit med en hel del. Han reste bland annat över till USA och gjorde stor...
Läs
mer »»
Brödig champagne till toast och smörgåstårta
Champagne, precis som annat vin, är absolut inte enbart menat som aperitif och mingelbubblor till fest...
Läs
mer »»
Richard Juhlin – ikonen gör alkoholfritt vin
Är det en vinexpert man bör känna till så är det vår svenska stolthet Richard Juhlin. Han har inte bara...
Läs
mer »»
Champagne som måltidsdryck
Champagne. Detta ljuvliga vin som andas finess, flärd och som sveper in som en frisk fläkt av dekadens var än flaskan...
Läs
mer »»
Hur ser en helt vanlig dag ut i en champagneexperts liv?
Var kommer intresset ifrån och hur i hela friden kan man hålla reda på smaker och dofter på...
Läs
mer »»
Champagne och de (o)kända druvorna
Vet du vilka druvor som är tillåtna inom framställningen av champagne?
Läs
mer »»
Det bubblar i världen
Vare sig vi befinner oss i Italien, Spanien eller Frankrike – det finns alltid en sort, eller flera, av mousserande vin.
Läs
mer »»
Anrika bubblor
Champagnehuset Pommery har en lång historia med Sverige och har varit med på både Kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessans bröllop.
Läs
mer »»
Kungliga champagnen stolt guldvinnare!
Vi presenterar: Guldvinnare i kategorin Rosé Champagne, enligt Decanter 2019. Förlåt att vi skryter lite, men...
Läs
mer »»
Champagne vs Prosecco
Vem vinner bubbel-kampen? En bubblig och fräsch prosecco eller en komplex och elegant Champagne? Ursprung, prislapp och ditt val...
Läs
mer »»