richard-juhlin-ikonen-gor-alkoholfritt-vin
Vinkunskap

Richard Juhlin – ikonen gör alkoholfritt vin

Är det en vinexpert man bör känna till så är det vår svenska stolthet Richard Juhlin. Han har inte bara ett fantastiskt doftsinne och en talang för att sätta ord på vinernas karaktär, utan dessutom ett fotografiskt doftminne. Wow! Dessutom är han social och trevlig – det är inte så konstigt att han med ambition och fokus kunnat bygga upp sitt varumärke på det sätt han har. 

Richard är unik och har skrivit flera böcker, fått otaliga utmärkelser och har dessutom provat rekordmånga Champagner. För det är just Champagne som är hans stora passion, intresse och sedan många år även hans levebröd. Många är de Champagnehus som lånat in Richard och hans formidabla näsa som konsult, och många är de producenter som skrattat sig lyckliga efter höga betyg och omdömen från allas vår Mr. Juhlin. I vinbranschen är han känd över hela världen och en riktig ikon. Han har dessutom lanserat ett alkoholfritt mousserande vin (och senare även ett rött) som många tycker om.

Richard Juhlin Non-Alcoholic Sparkling White är ett piggt och friskt alkoholfritt mousserande vin av mycket bra kvalitet, framställt på druvan chardonnay från den plats i södra Frankrike där mousserande vin uppfanns på 1500-talet.

Richard Juhlin var länge skeptisk till om det över huvud taget gick att framställa högkvalitativt vin utan alkohol, utan att tappa all komplexitet och alla nyanser. Men när hans fru blev gravid och en kompis berättade att han blivit nykter alkoholist började han trots allt fundera kring hur han skulle kunna skapa en dryck som föll honom själv, och de medvetna konsumenterna på läppen. Och han har onekligen lyckats mycket bra! 

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 18 Jan 2024