vinkunskap – Mousserande
Richard Juhlin – ikonen gör alkoholfritt vin
Är det en vinexpert man bör känna till så är det vår svenska stolthet Richard Juhlin. Han har inte bara...
Läs
mer »»
Varför välja alkoholfritt vin istället för vatten?
Självklart går det finfint att njuta av vårt formidabla svenska vatten till maten eller lyxa till...
Läs
mer »»
Restips Italien – Valdobbiadene
Dagslånga utflykter, vandringar och smakrika traditioner – i Valdobbiadene hittar du vackra vingårdar och ändlösa vyer...
Läs
mer »»
Guldkorn i vintermörkret
Vi tipsar om några guldkorn i vintermörkret. Ljuset börjar sakta återvända, och tar över från det slukande mörker vi varit...
Läs
mer »»
Vit månad – alkoholfritt på det nya året
Januari. En månad att smälta mängder av intryck från julfirande, nyårskalasande och trettonhelgsfestande. För...
Läs
mer »»
Vinets Historia och Vinets Dag i januari
Vin har framställts i många tusen år. Faktum är att arkeologiska bevis styrker att vin framställdes 6 000 år...
Läs
mer »»
Söta bubblor från Australien
Äntligen sommar, en tid för ledighet och njutning. Helst utomhus och kanske med ett glas lätt bubblande vin? Söta och...
Läs
mer »»
Champagne och de (o)kända druvorna
Vet du vilka druvor som är tillåtna inom framställningen av champagne?
Läs
mer »»
Det bubblar i världen
Vare sig vi befinner oss i Italien, Spanien eller Frankrike – det finns alltid en sort, eller flera, av mousserande vin.
Läs
mer »»
När världens främsta Champagne-expert får välja
Richard Juhlin – känd som champagne-expert & världsrekordhållare i antalet provade champagner (till...
Läs
mer »»
Prosecco - omåttligt poppis
Prosecco har tagit hela vinvärlden med storm. Det är idag världens mest exporterade mousserande vin. Men vet du vad det är...
Läs
mer »»