varje-liten-bubbla-dansar-av-gladje
Vinkunskap

Varje liten bubbla dansar av glädje

ERNST Röda och ERNST Vita vin finns sedan flera år att köpa på Systembolaget. Nu får de fint sällskap av ett mousserande vin från Frankrike när ERNST Mousserande Brut gör entré!

Nyhet! Ernst Kirchsteiger lanserar ett nytt vin – ERNST Mousserande Brut.
Det är extra roligt att få möjlighet att lansera det här bubblande vinet, för själva idén till etiketten kommer från en teckning av slingrande krasseblommor som Ernst Kirchsteiger gjort. Krasse – som man både blir glad av att titta på och som dessutom är utmärkt att använda i matlagning, t ex i sallader, soppor och asiatisk mat. Det ena ledde till det andra och nu i höst får blommorna slingra sig vidare ut från Ernsts skissblock och vidare upp på flaskan som en del i designen för ERNST Mousserande Brut.

En kändis vin, men inget kändisvin, så kan man beskriva ERNST Mousserande: ett seriöst och samtidigt fruktigt mousserande vin som passar till fisk och skaldjur. Eller i sin enkelhet som aperitif med goda tilltugg, gärna något med lite sälta – som lantchips, lagrad ost och lufttorkad skinka. Servera vinet väl kylt. ERNST Mousserande Brut finns att beställa på Systembolaget och det kostar 99 kr.

 


"Varje liten bubbla dansar av glädje"

Ernst Kirchsteiger


RECEPT: Anette tolkar Ernst
När Vinlistnas matskribent Anette Rosvall tolkar Ernst Kirchsteiger så blir det med en värmande fiskgryta med lite flörtigt sting. Här är det goda receptet som värmer i höstmörkret: Anettes Bloody Mary fisksoppa. Servera gärna med ERNST Sauvignon Blanc Chardonnay.

Eller varför inte bjuda på en Rosa pasta svampduxelle, serverad med brynt smör, pesto och parmesan. Vintips: ERNST utvalda från Toscana.

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 26 Okt 2020